Retete de Sarbatoare: Creveti cu chilli, ananas si rosii

Printeaza

O reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas, rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Creveti_cu_chilli_ananas_si_rosii

  • creveţi decorticaţi, mari, 500 g
  • ananas rondele, jumătate de cutie
  • roşii, 5 bucăţi
  • usturoi, 5 că­ţei
  • seminţe de chilli,o linguriţă
  • unt, două linguri şi jumătate
  • ciocolată neagră, 50 g
  • lapte, jumătate de ceaşcă
  • sare

 

Mod de preparare:

Aşadar, încingi grătarul, dai cu jumătate lingură de unt şi aşezi creveţii daţi cu sare.

Reduci focul la minim şi-i ţii câte un minut pe fiecare parte, după care îi aşezi pe o farfurie.

Pui o tigaie pe foc cu restul de unt şi căleşti usturoiul.

După un minut, adaugi ananasul şi roşiile lăsate fară pieliţă şi tăiate cubuleţe.

Sărezi şi amesteci seminţele de chilii şi creveţii de pe farfurie.

Pe un alt ochi, încălzeşti lapte într-o tigăiţă.

Până să înceapă să fiarbă, îl verşi într-o farfurie adâncă şi topeşti în el ciocolata.

Verşi excesul de lapte, aşa încât să rămână o cremă groasă de ciocolată pe care o adaugi în tigaia cu creveţi.

Amesteci cu grijă şi umpli apoi pe jumătate cupele deja pregătite.

Creveti cu chilli, ananas si rosii

Retete_de_Sarbatoare_Creveti_cu_chilli_ananas_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.