Retete de Sarbatoare: Curcan cu portocală si anghinare
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare.
- 800 g pulpă de curcan
- 4 anghinare
- 2 fire de praz
- 1 căţel de usturoi
- 1 portocală netratată
- 1 lămâie
- 1 lingură de Cointreau
- 400 g pulpă de roşii
- 3 pahare de supă de legume
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri de făină
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tăiaţi prazul rondele nu foarte subţiri; tăiaţi cubuleţe pulpa de curcan.
Daţi cubuleţele prin făina amestecată cu un praf de sare, învârtindu-le pentru a lua făină uniform.
într-o cratiţă, încingeţi uleiul extravirgin de măsline cu usturoiul curăţat şi zdrobit şi căliţi mai întâi prazul timp de 5 minute, apoi cubuleţele de curcan date prin făină, alte 5 minute.
Amestecaţi des, astfel încât să nu se prindă de fundul cratiţei.
Adăugaţi lingura de Cointreau şi lăsaţi să se evapore, apoi turnaţi supa caldă şi pulpa de roşii zdrobită cu furculiţa.
Decojiţi portocala bine spălată, tăiaţi coaja bucăţele mici şi răsfiraţi-o peste toate celelalte.
Amestecaţi, potriviţi de sare şi acoperiţi cratiţa, lăsând-o la foc potrivit timp de 20 de minute.
Intre timp, curăţaţi anghinarele scoţând frunzele exterioare mai tari şi tulpina; tăiaţi-le bucăţele, apoi aruncaţi-le în apă acidulată cu sucul de lămâie, ca să nu se înnegrească.
Adăugaţi anghinarele peste preparat şi lăsaţi să fiarbă încă 20 de minute.
Serviţi curcanul şi anghinarele pe farfurii, presărând deasupra pătrunjel proaspăt spălat şi tocat.
Curcan cu portocală si anghinare
Poftă bună!