Retete de Sarbatoare: Doradă cu salsa
PrinteazaO reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde.
- 4 dorade, curăţate
- 2 linguri de condimente cajun
- coaja rasă şi zeama de la 1 lime
- 1 lingură de ulei
- 1 mango copt, decojit, fără sâmbure şi tocat
- 1 ardei chilii, fără seminţe şi tocat fin
- 1 avocado copt, decojt, fără sâmbure şi tocat
- 2 fire de ceapă verde, tocate
- 1 legătură mică de coriandru, tocat
- 200g de fasole verde
- orez, pentru servit
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se crestează peştii de trei-patru ori, pe ambele părţi. Se freacă bine cu sare, piper, coaja rasă de lime şi ulei, inclusiv în interiorul cavităţii şi al crestăturilor.
Se pun într-o tavă şi se dau la cuptor 12-15 minute sau până se pătrund.
Se porneşte grillul pe treapta high şi se lasă peştele să se rumenească două-trei minute. Apoi se scoate din cuptor, se acoperă şi se lasă deoparte.
Pentru salsa, se amestecă mango, chilii, avocado, ceapa verde, coriandrul şi zeama de lime. Se asezonează bine.
Se pune apă la fiert într-o cratiţă mică. Când clocoteşte, se adaugă fasolea şi se fierbe patru minute, apoi se scurge. Se serveşte peştele cu orezul, fasolea şi salsa.
Doradă cu salsa de mango şi lime
Pofta buna!