Retete de Sarbatoare: File de curcan cu ananas
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din: rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni, mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate.
- 1 cutie rondele de ananas
- 400 g file de curcan
- 120 g muguri de soia
- 1 lingură ulei de germeni
- 1 pacheţel mirodenii pentru curcan
- 150 ml suc de ananas
- 2 linguri alune sărate
Mod de preparare:
Puneţi rondelele de ananas într-o strecurătoare, lăsaţi-le să se scurgă şi colectaţi sucul de ananas.
Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi tăiaţi-l fâşii.
Puneţi soia într-o strecurătoare, spălaţi-o cu apă fierbinte şi apoi scurgeţi-o.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare. Prăjiţi acolo fâşiile de pui, amestecând continuu, pentru a evita să le ardeţi.
Tăiaţi în bucăţi rondelele de ananas.
Puneţi-le în tigaie, împreună cu bucăţile de carne şi mlădiţele de soia şi căliţi totul în continuare.
Amestecaţi mirodeniile cu sucul de ananas colectat şi 250 ml apă.
Turnaţi sucul obţinut în tigaie şi continuaţi să fierbeţi înăbuşit şi să amestecaţi.
Tăiaţi mărunt alunele şi adăugaţi-le în tigaie. Fierbeţi totul cca. 1 minut la foc mic.
Pentru garnitură, se potriveşte foarte bine orezul cu bob lung.
Veţi obţine o mâncare cu un gust deosebit datorită bucăţilor de ananas.
File de curcan cu ananas
Poftă bună!