Retete de Sarbatoare: File de peşte cu parmezan
PrinteazaO reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune.
- 8 fileuri de cod alb
- două linguri cu boia dulce
- 4 cartofi
- 100 g porumb boabe din conservă
- un ardei capia
- o ceapă
- o linguriţă cu fulgi de ardei iute
- 250 g fidea de orez
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- mărar
- mentă
- ulei de alune
Mod de preparare:
Fileurile se spală, se scurg de apă, se condimentează şi se trec prin boiaua dulce.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se prăjesc uşor în puţin ulei de alune.
Se adaugă ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe, fulgii de ardei iute, porumbul şi se călesc până se înmoaie legumele.
Se presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se iau de pe foc.
Fileuile de peşte se prăjesc într-o tigaie antiaderentă cu puţin ulei de alune, se scot pe un platou şi se pun alături legumele prăjite.
Fideaua de orez se opăreşte cinci minute cu apă clocotită, se scurge şi se lasă într-un castron.
File de peşte cu parmezan
Pofta buna!