Retete de Sarbatoare: File de salau in crusta
PrinteazaO reteta de file de salau in crusta din: file de salau, sare, nuci, ulei de masline, pesmet, zahar, otet balsamic, dovlecei, cascaval, ceapa rosie, boia iute si piper.
- 8 bucati file de salau
- sare
- 150 g nuci
- o lingurita ulei de masline
- 2-3 linguri pesmet
- o lingurita zahar
- o lingurita otet balsamic
- 2 dovlecei
- 100 g cascaval
- 2 cepe rosii
- un praf boia iute
- piper
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se taie rondele, se condimentează cu sare, boia şi piper şi se pun în- tr-o tavă unsă cu ulei. Se coc la 160°C.
Se taie nucile mărunt. Se amestecă oţetul balsamic cu pesmetul până se obţine un sos cu care se ung bucăţile de peşte.
Pe deasupra se presară nucile. Se bagă în cuptor şi se rumeneşte.
Se taie ceapa şi se caramelizează într-o tigaie. Se adaugă zahăr şi boia şi se dă deoparte să se răcească.
Şalăul în crustă se serveşte cu dovlecei şi ceapă.
File de salau in crusta de nuci
Pofta buna!