Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide.
- 500 g de carne de porc file
- 3 linguri de sos chili
- 3 linguri de sos de soia
- 4 linguri de suc de lămâie
- 1 lingură de ulei
- 250 ml de lapte de cocos
- îndulcitor lichid
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 150 g de unt de arahide
Mod de preparare:
Spălaţi carnea de porc şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Tăiaţi-o fâşii subţiri pe lung.
Amestecaţi 1 lingură de sos chilii cu 1 lingură de sos de soia, 2 linguri de suc de lămâie, ulei, 125 ml de lapte de cocos şi câteva picături de îndulcitor.
Ungeţi fâşiile de carne cu acest amestec, acoperiţi-le şi lăsaţi-le 2 ore la frigider să se marineze.
Luaţi carnea din marinată, scurgeţi-o şi înfigeţi-o în forma unei armonice în câte o ţepuşă pentru frigăruie.
Prăjiţi frigăruile 6-8 minute într-o tigaie încinsă şi ungeţi-le din când în când cu restul marinatei.
Pentru sos, curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi restul de sos chili şi căliţi-le uşor.
Puneţi şi restul de sos de soia, untul de arahide, sucul de lămâie şi laptele de cocos.
Adăugaţi puţin îndulcitor şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit. Serviţi sosul alături de frigăruile preparate.
Frigărui de porc cu unt de arahide
Poftă bună!