Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper.
- 1 gâscă
- 4 mere
- pere
- 200 ml vin alb sec
- 4 cepe verzi
- 2 linguri de ulei
- 2 batoane de scorţişoară
- 2 steluţe de anason
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie gâscă în bucăţi. Se spală şi se curăţă ceapa verde.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie înaltă.
Se pun la călit bucăţile de carne de gâscă.
Când s-au rumenit, se adaugă ceapa verde, apoi vinul, scorţişoara şi anasonul. Se presară sare şi piper.
Se lasă la fiert, timp de 1 oră, la foc mic.
Se spală merele şi perele. Se taie în sferturi şi se scoate cotorul. Se taie coaja.
Se pun sferturile de mere şi de pere în tigaia înaltă şi se mai fierbe timp de 30 de minute.
Se stinge focul la carne, se acoperă cu un capac şi se ţine la cald.
Se pun bucăţile de gâscă pe un platou, cu fructele tăiate sferturi.
Se adaugă sosul de la fiert şi se serveşte.
Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară
Pofta buna!
Foarte buna friptura de gasca