Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]
Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă în sos de mere
PrinteazaSe încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă.
Se lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g migdale măcinate, maghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară, curry, sare şi piper.
Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din cuptor, adăugând alături 4 mere spălate şi golite de cotoare cu instrumentul special.
Se coc toate la cuptor 100 min., timp în care se stropesc copanele de gâscă cu grăsimea scursă în tava de sub grătar.
Pentru a ieşi crocante, la finalul timpului de coacere copanele se ung cu bere şi se mai coc la foc foarte încins 4 min.
Se stinge cuptorul şi se mai lasă friptura înăuntru până ce se prepară sosul.
Pentru aceasta, se călesc în unt 2 mere curăţate şi tăiate felii şi se condimentează cu scorţişoară, 2 cuişoare şi puţină nucşoară; se sting cu 4 linguri de vin şi 1 lingură de oţet de mere.
Se lasă să fiarbă şi se adaugă apoi 1 lingură de zahăr şi un praf de scorţişoară.
Se fierbe până se sfărâmă bine merele şi acest sos se serveşte alături de friptura de gâscă.
Friptură de gâscă în sos de mere
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Gasca salbatica marinata
Gasca salbatica marinata din: gasca, untura, marinada. Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se taie în […]