Retete de Sarbatoare: Friptura glazurata de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura glazurata de porc din: jambon, ceapa, foi de dafin, cidru, cuisoare, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale si piper.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Friptura_glazurata_de_porc

  • 2 kg jambon afumat de porc (de preferat cu sorici)
  • 1 ceapa, taiata in patru
  • 3 foi de dafin
  • 500 ml cidru (poti inlocui cu bere)
  • 3 cuisoare
  • 5 cm baton de scortisoara
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 portocala
  • 6 boabe piper, zdrobite

 

Mod de preparare:

Aşază carnea intr-un vas cu ceapa, foile de dafin si toarnă apă fierbinte cât să acopere şi fierbe 2 ore. la vasul de pe foc şi lasă să se răcească.

Crestează şoriciul în pătrate. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C.

Fierbe restul ingredientelor până când se reduc la 5 linguri.

Unge friptura cu glazura şi dă la cuptor 25-30 de minute (unge de două ori în acest timp), până când se rumeneşte.

Lasă friptura să stea cel puţin 30 de minute înainte de a porţiona şi a servi.

Friptura glazurata de porc

Retete_de_Sarbatoare_Friptura_glazurata_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.