Retete de Sarbatoare: Friptura glazurata de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura glazurata de porc din: jambon, ceapa, foi de dafin, cidru, cuisoare, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale si piper.
- 2 kg jambon afumat de porc (de preferat cu sorici)
- 1 ceapa, taiata in patru
- 3 foi de dafin
- 500 ml cidru (poti inlocui cu bere)
- 3 cuisoare
- 5 cm baton de scortisoara
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- coaja rasa si zeama de la 1/2 portocala
- 6 boabe piper, zdrobite
Mod de preparare:
Aşază carnea intr-un vas cu ceapa, foile de dafin si toarnă apă fierbinte cât să acopere şi fierbe 2 ore. la vasul de pe foc şi lasă să se răcească.
Crestează şoriciul în pătrate. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C.
Fierbe restul ingredientelor până când se reduc la 5 linguri.
Unge friptura cu glazura şi dă la cuptor 25-30 de minute (unge de două ori în acest timp), până când se rumeneşte.
Lasă friptura să stea cel puţin 30 de minute înainte de a porţiona şi a servi.
Friptura glazurata de porc
Pofta buna!