Retete de Sarbatoare: Friptură de prepeliţă
PrinteazaO reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci.
- 2 crengute de cimbru
- 2 prepelite
- ulei de masline, pentru uns si stropit
- putina miere lichida
- 4 oua de prepelita
- 3 fire de praz, curatate si taiate in jumatate, pe lungime
- 8 cartofi, feliati
pentru dressing:
- 2 lingurite de mustar cu boabe
- 1 lingura otet de cidru
- 3 linguri ulei de nuci
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Pune câte o crenguţă de cimbru în interiorul fiecărei prepeliţe. Freacă fiecare pasăre cu puţin ulei şi miere, apoi asezonează din belşug.
Pune prepeliţele în cuptor, într-o tavă adâncă, pentru 20 de minute, până devin aurii, apoi lasă-le să se odihnească la loc cald.
In timp ce prepeliţele stau la cuptor, pune la fiert o oală cu apă şi sare. Fierbe ouăle fix 2 minute, apoi scoate-le într-un bol cu apă rece, curăţă-le şi pune-le deoparte.
Pune prazul în apa care fierbe şi ţine-l 10 minute, până se înmoaie. Scoate-l într-un castron şi stropeşte-l cu ulei cât e fierbinte, apoi feliază-l.
Fierbe cartofii în aceeaşi oală 8-10 minute, până sunt făcuţi, apoi scurge-i şi amestecă-i cu prazul (dacă e nevoie, taie cartofii în jumătate sau în sferturi).
Pentru dressing, amestecă muştarul şi oţetul, apoi adaugă treptat uleiul pentru a îngroşa sosul şi asezonează.
Taie ouăle în jumătăţi şi tranşează prepeliţele Pentru a servi, aşază un cuib din praz şi cartofi şi pune piepţii de prepeliţă în centrul fiecărei farfurii.
Adaugă ouăle şi pune deasupra pulpele de prepeliţă. Stropeşte cu dressing şi pune câteva picături pe marginea farfuriei.
Friptură de prepeliţă
Pofta buna!