Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din: gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina, galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de carne, unt si patrunjel.
- 1 gaina mare
- 2 cepe
- 200 g carne tocata de porc
- 75 g bacon
- maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima)
- 2 galbenusuri
- 100 g unt
- sare
- piper
- nucsoara
- paprica
- 1 pahar de coniac/vin
- 100 ml zeama de carne
- 100 g unt
- patrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Caleste ceapa tocata marunt, carnea de porc, baconul, maruntaiele de la gaina in putin unt/ulei de masline.
In amestecul de mai sus, adauga galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara, paprica, patrunjelul tocat fin.
Spală găina. Umple-o cu ingredientele de mai sus. Prinde-o la gât cu două scobitori.
Unge o tavă (vas de lut) cu unt. Coase găina sau prinde-o cu scobitori la capăt. Toarnă zeama de carne.
Dă la cuptor şi lasă cam 90 de minute.
Toarnă coniacul/vinul. Lasă la cuptor încă o oră (până când se rumeneşte).
Cu 15 minute înainte de final, pune câteva felii de măr deasupra.
Când este gata, aşaz-o pe un platou, cu felii de măr.
Gaina umpluta
Pofta buna!
De ce as umplu o gaina cu carne de porc?