Retete de Sarbatoare: Medalion de somon pe pat de salată
PrinteazaO reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de lamaie si salata verde.
- 4 medalioane de somon (circa 200 g fiecare)
- sare
- piper
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 legatura verdeturi asortate
- 2 linguri otet de vin alb
- 1 lingura suc de lamaie
- 150 g fetica sau salata verde
Mod de preparare:
Se spala si se sterg medalioanele de peste, se sareaza, se pipereaza si se ung cu ulei, folosind pensula.
Se asaza pe gratarul incins sau intr-o tigaie grill si se frig 4-5 minute pe fiecare parte.
Se curata ceapa, se pregateste ardeiul gras si se taie ambele marunt. Se curata si se toaca verdeturile.
Toate ingredientele se amesteca impreuna cu otetul, susul de lamaie, sare si piper.
Se adauga treptat restul de ulei si se potriveste vinegreta de sare si piper.
Se pregateste salata si frunzele se rup eventual in bucati.
Spre sfarsitul timpului de frigere se apasa usor cu furculita osul fiecarui medalion; daca se desprinde usor carnea, somonul este gata.
Se repartizeaza salata pe farfurii si se asaza deasupra pestele.
Se serveste alaturi dressingul si se orneaza dupa dorinta cu lamaie, limeta sau marar.
Medalion de somon pe pat de salată
Pofta buna!