Retete de Sarbatoare: Muschi de porc cu caise
PrinteazaO reteta delicioasa de caise cu muschi de porc din: muschi afumat de porc, caise, otet din vin alb, mustar, ghimbir, frunze asortate de salata, cirese, branza, ceapa rosie si alune de padure.
- muşchi afumat de porc
- o ceaşcă de caise uscate
- 1/4 ceaşcă de oţet din vin alb
- 2 linguri de muştar natural
- o lingură de ghimbir
- o pungă de frunze asortate de salată
- 1/2 ceaşcă de cireşe uscate
- 4-5 linguri de brânză
- ceapă roşie tăiată în felii
- 1/4 ceaşcă alune de pădure
Mod de preparare:
Pe un platou se pun frunzele asortate de salată, ceapa roşie tăiată fin, alunele, ghimbirul. Se amestecă bine.
Deasupra salatei se adaugă feliuţe subţiri de muşchi afumat de porc.
Peste acestea, se presară caisele şi cireşele uscate, brânza, muştarul natural.
La final de adaugă oţetul şi salata şi se lasă câteva minute la rece.
Combinaţia dintre porc şi ghimbir face ca acest amestec să nu fie indigest.
Ghimbirul determină o digestie rapidă a produselor din carne, aşa că poate fi folosit cu încredere.
Mai mult, vă ajută să vă scădeţi colesterolul din sânge.
Caise cu muschi de porc
Pofta buna!