Retete de Sarbatoare: Păstrăv la aburi
PrinteazaO reteta de pastrav la aburi din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru.
- 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 bucată de 1cm de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare
- 2 linguri de sake sau sherry sec (sau alt vin alb sec)
- sucul de la ½ lămâie
- 1 mână frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se amestecă usturoiul, ghimbirul, sake (sau vin) şi sucul de lămâie şi se toarnă peste peşte.
Se aşază peştele într-un aparat de fiert la aburi (sau într-o sită, pusă deasupra unei cratiţe în care fierbe apă şi acoperită cu un capac), şi se lasă 5-6 minute sau până când peştele este bine făcut.
Se presară cu coriandru şi se serveşte cu orez fiert sau cu tăieţei.
Păstrăv la aburi
Pofta buna!