Retete de Sarbatoare: Pastrav picant la gratar

Printeaza

O reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_picant_la_gratar

  • 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 3 linguri de ulei masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 crenguta de verdeata pentru garnisire

 

Mod de preparare:

Incălzeşti grătarul la foc potrivit. Folcsind un cuţit ascuţit, crestezi peştele pe ambe­le părţi.

Amesteci chimenul cu sare şi piper şi freci crestăturile cu această combinaţie.

Amesteci ingre­dientele rămase pentru a face sosul marinat.

Frigi peştele 10-12 minute, ungandu-l la fiecare 3 minute cu sosul marinat şi întorcându-l o singură dată.

Nu puneţi peştele aproape de elemenţii grătarului sau de jar.

Garniseşti peştele cu verdeaţă.

Pastrav picant la gratar

Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_picant_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.