Retete de Sarbatoare: Pulpă de porc cu ceapă caramelizată

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu ceapa caramelizata din: pulpa porc, vin rosu, ceapa, unt, zahar brun, rozmarin, cimbru, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Pulpa_de_porc_cu_ceapa_caramelizata

  • 1 kg pulpa porc
  • 250 ml vin rosu
  • 8-10 cepe
  • 20 g unt
  • 2 lingurite cu zahar brun
  • rozmarin macinat
  • cimbru macinat
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie fiecare ceapă în şase. Sărează şi piperează carnea şi pune-o într-o tavă de cuptor, în puţin ulei.

Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte ceapa 8-10 minute, până  bine se caramelizează, adăugând o linguriţă cu zahăr brun.

Amestecă şi desfă bucăţile de ceapă pe măsură ce se călesc.

Adaugă puţină apă şi fierbe vreo două minute, până se evaporă lichidul.

Pune rozmarin, cimbru şi cealaltă linguriţă cu zahăr brun.

Prăjeşte carnea de porc la foc iute, pe toate părţile, apoi aşaz-o din nou în tavă, toarnă peste ea sosul de ceapă caramelizată şi vinul şi da-o la cuptorul incins.

E gata cand se patrunde usor cu furculita.

Pulpă de porc cu ceapă caramelizată

Retete_de_Sarbatoare_Pulpa_de_porc_cu_ceapa_caramelizata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.