Retete de Sarbatoare: Pulpă de porc cu lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai, cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare, piper si cuisoare.
- 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga)
- 3 lamai
- 600 g cartofi
- 50 ml ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita seminte de coriandru macinat
- 500 ml supa de legume
- sare
- piper
- cuisoare
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele.
Ungeţi carnea cu ulei şi presăraţi-o cu coriandru, cimbru, sare şi piper, după gust.
Puneţi-o într-o tavă, adăugaţi supa de legume şi coaceţi-o la cuptor 45 de minute, apoi scoateţi-o şi tapetaţi-o cu felii de lămâie pe care prindeţi-le cu cuişoare sau scobitori.
Puneţi din nou tava în cuptor pentru încă 15 minute.
După ce pulpa de porc s-a rumenit bine scoateţi-o din cuptor, lăsaţi-o puţin să se răcească, după care tăiaţi-o în feliuţe subţiri şi serviţi-o caldă cu o garnitură la alegere.
Pulpă de porc cu lămâie
Pofta buna!