Retete de Sarbatoare: Pulpa de porc cu sos de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
- 1 kg pulpa de porc
- 5 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- cimbru
- sare
- piper
pentru sos:
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri cu pasta de tomate
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Spala carnea, tamponeaz-o cu un servet, condimenteaz-o cu sare si piper. Asaz-o intr-un vas si toarna apa pana la jumatate. Acopera si da la cuptor, la foc moderat, doua ore.
Pe la jumătatea timpului, adaugă puţin cimbru, foile de dafin şi căţei de usturoi întregi, necurăţaţi, zdrobiţi cu podul palmei.
Intre timp, pregăteşte sosul. Căleşte ceapa tăiată în sferturi împreună cu morcovul şi ţelina tăiată bucăţi mari.
Toarnă două căni şi jumătate cu apă, pasta de roşii şi acoperă şi lasă să fiarbă. Indepărtează ceapa si telina si zdrobeste morcovul.
Daca sosul a iesit prea subtire, adauga o lingura cu faina diluata in putina apa rece. Condimenteaza cu usturoiul zdrobit, sare si piper.
Lasa-l sa dea in 1-2 clocote, apoi aromatizeaza cu verdeata tocata fin.
Serveste friptura taiata in felii subtiri, cu sos din belsug.
Pulpa de porc cu sos de legume
Pofta buna!