Retete de Sarbatoare: Rulada cu carne de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada din carne de curcan, ceapa, oua, piper, ulei de masline, cartofi, morcovi, boia dulce, usturoi, rosii, cimbru uscat, patrunjel.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Rulada_cu_carne_de_curcan

  • 1 kg piept de curcan
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă sare
  • piper boabe şi măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente garnitură:

  • 6 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • boia dulce şi iute
  • 2-3 căţei usturoi
  • 500 g pulpă roşii
  • cimbru uscat
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de curcan bucăţi şi se toacă.Se amestecă cu ceapa călită în prealabil, se condimen­tează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă cu 2 ouă crude.

Se unge o tavă de cozonac cu ulei sau cu unt şi se aranjează compoziţia de carne.

Se stropeşte cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil.

Separat, se curăţă cartofii şi morcovii şi se călesc în puţin ulei. Se stropesc cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Spre sfârşit, se adaugă pulpa de roşii, usturoiul pisat şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Se scoate rulada din cuptor, se aşază pe un platou şi se serveşte cu garnitura de cartofi ornată cu cimbru şi frunze de pătrunjel.

Rulada cu carne de curcan

Retete_de_Sarbatoare_Rulada_cu_carne_de_curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.