Retete de Sarbatoare: Rulada cu carne de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada din carne de curcan, ceapa, oua, piper, ulei de masline, cartofi, morcovi, boia dulce, usturoi, rosii, cimbru uscat, patrunjel.
- 1 kg piept de curcan
- 2 cepe mari
- 2 ouă sare
- piper boabe şi măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
Ingrediente garnitură:
- 6 cartofi
- 3-4 morcovi
- boia dulce şi iute
- 2-3 căţei usturoi
- 500 g pulpă roşii
- cimbru uscat
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie carnea de curcan bucăţi şi se toacă.Se amestecă cu ceapa călită în prealabil, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă cu 2 ouă crude.
Se unge o tavă de cozonac cu ulei sau cu unt şi se aranjează compoziţia de carne.
Se stropeşte cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil.
Separat, se curăţă cartofii şi morcovii şi se călesc în puţin ulei. Se stropesc cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Spre sfârşit, se adaugă pulpa de roşii, usturoiul pisat şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Se scoate rulada din cuptor, se aşază pe un platou şi se serveşte cu garnitura de cartofi ornată cu cimbru şi frunze de pătrunjel.
Rulada cu carne de curcan
Pofta buna!