Retete de Sarbatoare: Rulada de curcan

Printeaza

O reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin alb, apa, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Rulada_de_curcan

  • un kilogram piept curcan
  • 200 g ficat vita
  • rozmarin
  • 150 piept ardelenesc
  • un ou
  • 300 g spanac
  • o ceapa
  • 2 felii de paine
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan felii şi se bate ca să se poată rula uşor.

Ficatul de vită se opăreşte în apă, cu puţină sare, se scurge şi se taie cubuleţe.

Carnea se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se unge cu unt topit sau ulei de măsline.

Pieptul ardelenesc se taie cubu­leţe şi se amestecă cu ficatul de vită, ceapa tăiată mărunt, oul şi pâinea înmuiată în lapte.

Spanacul se alege, se spală bine şi se opăreşte. Se pasează şi se adaugă sare şi unt topit.

Se întinde bucata de piept, se pune piureul de spanac, com­poziţia de ficat şi se rulează cu grijă, să nu se rupă.

Se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeş­te cu vin şi apă şi se lasă să se rumenească la foc potrivit.

Rulada de curcan

Retete_de_Sarbatoare_Rulada_de_curcan

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.