Retete de Sarbatoare: Şalău cu legume si mirodenii
PrinteazaO reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de susan.
- 800 g file de salau (8 bucati)
- 1 fir de praz
- 1 morcov mare
- 1 telina mica
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa scortisoara pudra
- 1 lingurita rasa nucsoara pudra
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita cuisoare pisate
- 1 lingurita rasa boia de ardei iute
- 2 lingurite sos de soia
- 3 linguri otet de orez
- 100 ml ulei de susan
Mod de preparare:
Amestecaţi cele cinci mirodenii. Curăţaţi prazul, morcovul şi ţelina, spălaţi-le, apoi tăiaţi-le fideluţă şi presăraţi-le cu 2 linguriţe rase din amestecul de mirodenii.
Căliţi toate acestea, împreună cu usturoiul tăiat în feliuţe, în 50ml ulei şi 3-4 linguri de apă până se înmoaie, apoi potriviţi de sare şi piper.
Puneţi într-o tavă adâncă amestecul de legume înăbuşite.
Presăraţi fileul de şâfau cu amestecul de mirodenii rămas şi stropiţi-l cu uleiul rămas.
Puneţi fîleurile de şalău deasupra stratului de legume.
Stropiţi toate cele din tavă cu sosul de soia, oţetul de orez şi presăraţi sare şi piper, după gust.
Puneţi tava pe baie de aburi, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute.
Serviţi peştele cald şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Şalău cu legume si mirodenii
Pofta buna!