Retete de Sarbatoare: Şalău cu sos de roşii
PrinteazaO reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper.
- 2 kg salau
- 1 lamaie
- 2 cepe
- 6 tosii
- 500 ml suc de rosii
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 crenguta de rozmarin
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie peştele în bucăţi potrivite, stropeşte-le cu lămâie şi presară un praf de sare şi rozmarin.
Aşază-le într-o tavă, stropeşte-le cu ulei şi lasă-le la cuptor să se pătrundă bine.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă roşiile tăiate cu- buleţe, sucul de roşii şi foile de dafin.
Dă-le în câteva clocote, adaugă usturoiul zdrobit şi lasă pe foc până sosul capătă consistenţa dorită.
La final, aromatizează cu verdeaţa tocată fin şi serveşte cu bucăţile de peşte.
Şalău cu sos de roşii
Pofta buna!