Retete de Sarbatoare: Tartar de somon
PrinteazaO reteta de tartar de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac.
- 200 g file de somon fara piele
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g smantana
- 1 ceapa rosie
- 1 mana spanac proaspat
Mod de preparare:
Se spală somonul, se şterge şi se toacă bine cu un cuţit ascuţit, se aşază grămăjoară şi se mai toacă o dată, pentru a se mărunţi bine carnea.
Se aşază carnea într-un vas de porţelan sau de sticlă (unul de metal ar afecta gustul şi culoarea preparatului).
Se adaugă sare, piper, ulei şi 1 linguriţă coajă de lămâie rasă; se amestecă bine.
Apoi se presară ceapa verde tocată, se acoperă şi se dă la frigider cca 30 min.
Se toacă apoi ceapa roşie şi se amestecă împreună cu smântână şi puţină coajă de lămâie rasă.
Se sărează şi se piperează.
Se serveşte cu peşte şi o garnitură de spanac proaspăt şi pâine prăjită.
Tartar de somon
Pofta buna!