Retete de Sarbatoare: Tartar de somon

Printeaza

O reteta de tartar de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac.

Ingrediente:Retete_De_Sarbatoare_Tartar_de_somon

  • 200 g file de somon fara piele
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 g smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 1 mana spanac proaspat

 

Mod de preparare:

Se spală somonul, se şterge şi se toacă bine cu un cuţit ascuţit, se aşază grămăjoară şi se mai toacă o dată, pentru a se mărunţi bine carnea.

Se aşază carnea într-un vas de porţelan sau de sticlă (unul de metal ar afecta gustul şi culoarea preparatului).

Se adaugă sare, piper, ulei şi 1 linguriţă coajă de lămâie rasă; se amestecă bine.

Apoi se presară ceapa verde tocată, se acoperă şi se dă la frigider cca 30 min.

Se toacă apoi ceapa roşie şi se amestecă împreună cu smântână şi puţină coajă de lămâie rasă.

Se sărează şi se piperează.

Se serveşte cu peşte şi o garnitură de spanac proaspăt şi pâine prăjită.

Tartar de somon

Retete_De_Sarbatoare_Tartar_de_somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.