Retete de sarbatori: Budinca de peste

Printeaza

Budinca de peste din: file de peste, foi de dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, patrunjel, marar, usturoi, piper si sare.

Ingrediente:

  • 800 g file de peste
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri ulei
  • 6 cepe
  • 500 g rosii proaspete sau in bulion
  • 2 ardei rgasi
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 lingrita marar
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune peştele la fiert în apă clocotită, cu foile de dafin. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se scoa­te peştele, se taie în bucăţi potrivite şi se curăţă de piele şi oase.

Se decojesc roşiile. Ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se curăţă si se taie felii.

Se încinge într-o cratiţă uleiul şi se călesc ceapa şi ardeii. Se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe, zahărul, usturoiul tăiat felii, sare şi piper.

După ce au fiert la foc mic aproape oră, se lasă să se răcească, apoi se mixează în robotul de bucătărie.

Intr-o formă unsă cu ulei se aşază un strat de piure de legu­me, apoi câteva bucăţi de peşte şi verdeaţă, alternând straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de piure de legume.

Se dă la cuptor, la foc mediu, 30 minute.

 

Budinca de peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.