Retete de sarbatori: Budinca de peste
PrinteazaBudinca de peste din: file de peste, foi de dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, patrunjel, marar, usturoi, piper si sare.
- 800 g file de peste
- 2 foi de dafin
- 3-4 linguri ulei
- 6 cepe
- 500 g rosii proaspete sau in bulion
- 2 ardei rgasi
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita patrunjel
- 1 lingrita marar
- 2 catei de usturoi
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se pune peştele la fiert în apă clocotită, cu foile de dafin. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se scoate peştele, se taie în bucăţi potrivite şi se curăţă de piele şi oase.
Se decojesc roşiile. Ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se curăţă si se taie felii.
Se încinge într-o cratiţă uleiul şi se călesc ceapa şi ardeii. Se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe, zahărul, usturoiul tăiat felii, sare şi piper.
După ce au fiert la foc mic aproape oră, se lasă să se răcească, apoi se mixează în robotul de bucătărie.
Intr-o formă unsă cu ulei se aşază un strat de piure de legume, apoi câteva bucăţi de peşte şi verdeaţă, alternând straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de piure de legume.
Se dă la cuptor, la foc mediu, 30 minute.
Budinca de peste
Pofta buna!