Retete de sarbatori: Caltabos

Printeaza

Caltabos din: piept de porc, caltabos, ceapa, orez, slaninuta, foi de dafin, ienibahar si boabe de piper.

 

Ingrediente:Caltabos

 

 

Mod de preparare:

Lasă maţul în apă cu oţet şi sare, după ce l-ai curăţat bine pe interior. Căleşte un pic ceapa tocată mărunt, cât să seaurească.

Dă carnea prin maşina de tocat (mai mare) şi fierbe orezul pe jumătate.

Amestecă toate ingredientele (carne, ceapă, orez, sare şi piper măcinat după gust, slăninuţă) cu mâna, apoi umple maţul.

Leagă-l la capete şi pune-l la fiert în apă cu sare, foi de dafin, ienibahar şi boabe de piper.

Apa să fie cu două degete mai sus de caltaboş. Lasă la foc mic o oră, având grijă să-l întorci.

Dacă vrei caltaboş roşu, procedezi la fel, iar în loc de zeama pentru fiert, foloseşti sânge un pic sărat (ca la sângerete).

Caltabos

Caltabos

Pofta buna!

 

 

 

 

 


Poate te intereseaza si:

Reteta caltabosi cu orez

Reteta caltabosi cu orez

Reteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat   Mod de preparare: Pentru aceasta reteta se foloseste […]

Caltabosi moldovenesti

Reteta caltabosi afumati

Reteta caltabosi afumati din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ienibahar, cuisoare, condimente. Ingrediente: 2 kg carne de porc de la ceafă şi de la guşă 500 g ficat 200-300 g ceapă sare piper măcinat ienibahar cuişoare condimente   Mod de preparare: Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, şe dau prin maşina de tocat. Ceapa […]

Reteta caltabosi cu orez

Caltabos de casa

Se taie cuburi 1 kg pulpă de porc şi se îndepărtează părţile grase. Se sărează carnea slabă şi se lasă să stea o zi la frigider. Se condimentează cu nucşoară şi piper alb măcinat şi se dă prin maşina de tocat. Se adaugă 2 chifle tăiate cuburi şi 150 ml smântână şi se lasă să […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.