Retete de sarbatori: Carnati bănăţeni
PrinteazaCârnati bănăţeni din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, boia, vin si mate.
- 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica)
- 2 capatani de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita ienibahar pisat
- 1 lingura cu boia iute
- 1 pahar cu vin rosu
- mate
Mod de preparare:
Spală bine carnea de porc. Dă toată carnea prin maşina de tocat împreună cu usturoiul. Adaugă sare şi piper după gust, boiaua şi ienibaharul. Frământă toate aceste ingrediente cu mâna, adăugând treptat vinul roşu.
Lasă compoziţia să se odihnească aproximativ zece minute, apoi umple maţele îndesat. Leagă-le la capete şi lasă-le la aer. Sunt foarte picanţi, tocmai buni de înfruntat gerul iernii, dar poţi înlocui boiaua iute cu cea dulce.
Cârnati bănăţeni
Pofta buna!
Carnatii astia sunt o nebunie