Retete de sarbatori: Carnati de casa
PrinteazaCarnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc.
- 3 kg carne de porc mai grasa
- 1,5 carne de vita
- 3 capatani de usturoi potrivite
- 1 lingura cimbru uscat
- 2 linguri boia dulce
- 1 lingura boia iute
- 1 lingurita piper
- sare grunjoasa
- 1/2 lingurita ienibahar
- intestine subtiri de porc
Mod de preparare:
Mai întâi, cureţi intestinele, le speli bine, după care le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn. Trebuie să fii atent să nu le rupi. Tai carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un lighean mai mare pentru a o putea amesteca. Pisezi usturoiul, îl freci cu puţină sare, adaugi puţină apă şi omogenizezi bine.
Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunioasă în 300 ml de apă. Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci bine şi adaugi treptat din saramură, frământând bine. Guşti din când în când din carne pentru a nu ieşi foarte săraţi carnaţii.
Dacă vrei să iasă mai condimentaţi, mai pui boia iute. Laşi să se aromatizeze de seara până dimineaţa.
A doua zi, montezi palnia de carnati la masina de tocat si umplui intestinele. Trebuie sa ai grija sa nu fie prea indesati carnatii, pentru ca, in momentul in care se usuca intestinul, acestia se pot sparge. Dupa ce termini, ii asezi pe un bat gros si ii lasi cateva ore in buatarie sa se usuce, dupa care ii scoti pe balcon, la rece.
Carnati de casa
Pofta buna!