Retete de sarbatori: Kaizer
PrinteazaKaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin.
- 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot
- 250 g sare
- 1 lingurita cu zahar
- 2 foi de dafin
- 2 linguri cu boia dulce
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri cu piper negru macinat
- 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 3 linguri cu vin alb
Mod de preparare:
Amestecă zahărul cu trei linguri rase cu sare şi freacă bucata de piept pe ambele părţi. Lasă carnea la rece o zi, apoi spal-o şi pune-o într-un litru de apă şi restul de sare.
Timp de o săptămână, întoarce-o când pe o parte, când pe alta. Opăreşte bucata de piept de porc în 31 de apă clocotită, apoi las-o să se zvânte.
Amestecă usturoiul pisat cu restul condimentelor şi freacă bucata de kaizer pe partea fără şorici. încinge cuptorul şi pune un grătar peste o tavă mai adâncă în care ai turnat uleiul, o ceaşcă cu apă şi vinul.
Aşază kaizerul pe grătar, acoperă cu folie şi dă la cu ptor, la foc potrivit, o oră şi jumătate. Lasă-l să se zvânte, apoi pune-l la loc rece şi uscat.
Kaizer
Pofta buna!