Retete de sarbatori: Muschi de porc la cuptor
PrinteazaMuschi de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, unt, svaiter, coniac, vin, supa de carne, ulei de masline, ceapa, morcovi, cartofi, sare si verdeturi.
- 1 muschi de porc de circa 1,5 kg (dezosat)
- 6 felii mari de sunca fiarta
- 2 linguri unt
- 12 felii de svaiter
- 150 ml coniac
- 150 ml vin demidulce
- 100 ml supa de carne
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare feliata
- 3 morcovi mari
- 7-8 cartofi potriviti
- 1 lingura rasa de sare
- verdeturi (6 fire de patrunjel, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita cimbru, 6 boabe de piper legate intr-un saculet de tifon)
Mod de preparare:
Aplici, transversal pe bucata de muşchi, o serie de 4-5 tăieturi, adânci şi paralele, la o distanţă de 25-35 mm una de cealalta, fara a desparti de tot feliile de carne. Muschiul trebuie sa arate ca o carte cu foile rasfirate. Il asezi intr-un vas larg care sa-l cuprinda bine.
Separat, amesteci vinul, coniacul, ulei de masline, o ceapa feliata si o lingura de sare, apoi torni sosul acesta peste carne, asigurandu-te ca se imbiba pe toate partile. Lasi la macerat cateva ore, avand grija sa o mai intorci din cand in cand.
Scoti bucata de carne, o scurgi, pastrezi sosul deoparte si asezi feliile de carne cate o felie de sunca fiarta separat, asezata intre doua felii de branza (svaiter). Legi apoi bucata de carne cu sfoara alimentara, incercand sa reapete, cat de cat, forma initiala a muschiului.
Aşezi bucata de carne într-un vas termorezistent uns cu unt, adaugi în jurul ei cartofii întregi, morcovii tăiaţi felii groase, torni sosul pentru macerat şi supa de carne, săculeţul de tifon cu ierburi şi condimente, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci vasul în cuptorul bine încins, pentru circa 1 oră şi 30 de minute.
Scoţi folia de aluminiu la |umătatea timpului de preparare şi laşi să se rumenească frumos friptura, având grijă să o stropeşti din când în când cu sosul din tavă.
Muschi de porc la cuptor
Pofta buna!
Delicios muschiul de porc