Retete de sarbatori: Salata cu creveti
PrinteazaSalata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte de rodie.
- 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet de vin rosu
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri de marar tocat
- 300 g de creveti prefierti si decorticati
- 1/2 castravete, taiat pe lung, cu semintele scoase si tocat cubulete
- 2 salote sau ceapa mici, tocate marunt
- 2 maini frunze de salata, rupte
- 2 maini de rucola
- 100 g seminte de rodie
Mod de preparare:
Amestecă bine coaja rasă de grepfrut cu zeama, uleiul, oţetul, zahărul şi mărarul. Toarnă jumătate din amestec peste creveţi şi lasă-i la marinat 10 minute. Chiar înainte de servire, amestecă frunzele de salată, rucola şi castravetele cu dressingul rămas.
Imparte totul pe 6 farfurii, aşază creveţii şi segmentele de grepfrut peste salată. Presară seminţele de rodie şi serveşte.
Salata cu creveti
Pofta buna!