Retete de sarbatori: Sangerete

Printeaza

Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar.

Ingrediente:

  • 2-3 mate groase de caltabos
  • 1 l sange de porc
  • 1,5 kg carne grasa (piept, fleica)
  • 2-3 fasii de sorici (300 g)
  • 500 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ienibahar

 

Mod de preparare:

Spală maţele cu multă apă cu oţet şi lasă-leîn apă rece. Pune carnea şi şoriciul în apă cu sare. Separat, fierbe orezul (alege un orez de calitate). După ce a fiert, dă carnea prin maşina de tocat. Dă sângele în câteva clocote, într-un vas mare, amestecă sângele, carnea tocată, orezul^ert şi mirodeniile.

Scurge maţele şi umple-le, dar nu foarte îndesat. Pune carnaţii la fiert în apă cu sare cât săi acopere şi lasă 10-15 minute de la primul clocot, ca să se închege.

Sangerete

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.