Tobă de Porc Aromată – Rețetă Tradițională din: inima de porc, limba de porc, carne de porc, mat gros, sare, piper, boia, usturoi, coriandru, chimion, orez. Descoperiți o rețetă modernizată de tobă de porc, un deliciu al bucătăriei românești, acum îmbogățită cu o selecție de condimente aromate. Această rețetă combină tradiția cu un aer modern, […]
Retete de sarbatori: Toba
PrinteazaRetete de sarbatori: Toba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper.
- 1 stomac de porc (curatat)
- 2 picioare de porc
- 1 limba
- 500 g ficat
- 1 splina
- 1 inima
- 1 ureche (partea de sus)
- 2-3 fasii de sorici (300 g)
- 1 lingura cu sare
- 2 capatani de usturoi
- 500 g carne slaba
- foid e dafin
- piper (boabe si macinat)
Mod de preparare:
Pune toate cărnurile la fiert în apă rece (cantitatea de apă să fie dublă faţă de cea de carne) cu sare, foi de dafin şi boabe de piper.
Lasă să fiarbă (ia spuma ori de câte ori e nevoie) până ce se desprinde carnea de oase.
Cantitatea de zeamă rămasă trebuie să fie egală sau chiar mai puţină decât cea de carne, între timp, curăţă usturoiul şi pisează-l ca pentru mujdei şi pune stomacul porcului în apă rece cu oţet.
Când e gata carnea, scoate-o, curăţă pieliţa de pe limbă şi taie cărnurileîn fâşii.
Pune-le calde într-un vas mare, adaugă usturoiul pisat şi piper măcinat şi amestecă.
Umple stomacul cu cărnuri (să fie cât mai mozaicate), apoi completează cu zeamă.
Coase şi pune la fiert în apă sărată şi, eventual, un pahar cu vin, o foaie de dafin şi piper boabe.
Lasă o jumătate de oră şi ai grijă să înţepi maţul ca să nu pocnească.
Toba
Pofta buna!
poate iti place si:
Tobă Tradițională de Casă – Rețetă Autentică și Nutrițională
Tobă Tradițională de Casă – Rețetă Autentică și Nutrițională din: inima de porc, limba de porc, rinichi de porc, carne de porc, mat gros de porc, sare, piper, boia de ardei, usturoi, orez. Descoperiți o rețetă autentică de tobă de casă, un preparat tradițional românesc cu o istorie bogată. Această rețetă vă va ghida pas […]
Pofta buna!
Bun rau toba asta