Tort Diplomat cu Fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, frisca, gelatina, apa rece, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g de zahăr 150 g de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie Pentru crema diplomat: 500 […]
Retete de sarbatori: Tort de ciocolata
PrinteazaRetete de sarbatori: Tort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana.
- 225 g faina
- 350 g zahar
- 85 g cacao
- 1 1/2 lingurite cu praf de copt
- 1 1/2 lingurite cu bicarbonat
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 125 ml ulei
- 2 lingurite cu vanilie
- 250 ml apa fiarta
pentru glazura:
- 400 g ciocolata
- 400 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecă toate ingredientele într-un vas, mai puţin apa fiartă.
Pentru o compoziţie mai fină, foloseşte un mixer electric. Toarnă apa treptat, amestecând uşor pentru a nu rămâne cocoloaşe.
Pune compoziţia (lichidă) în forma de copt unsă şi tapetată cu hârtie de copt.
Dă la cuptorul încălzit în prealabil 45-55 de minute ori până ce trece de testul scobitorii.
Lasă să se răcească în formă. Intre timp, topeşte ciocolata (de calitate cât mai bună) pe baie de aburi, adaugă smântână dulce şi omogenizează.
Las-o să se răcească şi amestecă din când în când, pentru a obţine o cremă fină şi spumoasă.
Taie blatul în două sau trei părţi, unge-le cu crema fină (păstrează cremă pentru a îmbrăca tortul).
Decorează cu ciocolată albă rasă şi fructe proaspete. Dă la rece minimum 2-3 ore, apoi serveşte.
Tort de ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea
Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea din: faina de grau, cacao, praf de copt, soda de copt, sare, zahar brun, unt nesarat, oua, cafea, lapte, ciocolata neagra, smantana. Inspirată de eleganța și rafinamentul iconicului star de film Greta Garbo, această rețetă de tort cu ciocolată și cafea este un omagiu […]
Pofta buna!