Retete savuroase: Baclava

Printeaza

O reteta savuroasa de baclava din: foi de placinta, margarina, miez de nuca, scortisoara, miere, zahar, esenta de vanilie si esenta de rom.

Ingrediente:Baclava

  • 1 pachet cu foid e placinta
  • 150 g margarina
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu esenta de rom

 

Mod de preparare:

Imparte foile în trei părţi egale. Macină nucile, şi amestecă-le cu scorţişoara. Topeşte margarina până devine lichidă (la microunde, se topeşte repede), la o foaie de plăcintă, pune-o în tavă, unge-o cu margarină.

Pune următoarea foaie, unge-o şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Pune jumătate din cantitatea de nuci amestecate cu scorţişoară.

Aşază peste nuci a doua treime de foi, repetând operaţia făcută anterior. Presară a doua jumătate de nuci măcinate. Acoperă cu ultima treime de foi, unse.

Pune ceva deasupra ca să nu se usuce şi dă la frigider 30-45 de minute. Aprinde cuptorul, scoate tava de la frigider şi porţionează baclavalele (după preferinţă, pătrate sau romburi).

Dă la cuptor 25 de minute, până se rumeneşte.

Intre timp, faci siropul: amestecă apa cu zahărul şi dă la foc mic. După ce au dat în fiert, adaugă mierea şi lasă să dea într-un clocot. La final, pune şi aromele.

Toarnă siropul fierbinte, peste baclavaua abia scoasă din cuptor. Lasă să se răcească, iar când a ajuns la temperatura camerei, dă la rece.

Peste fiecare porţie de baclava, presară puţin praf de cocos sau de fistic.

Baclava

Baclava

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.