Retete savuroase: Ciuperci gratinate (usor de preparat)

Printeaza

Ciuperci gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci_gratinate

  • 500 g ciuperci
  • 150 g branza
  • 100 g smantana
  • 100 g pesmet
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri cu unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge un vas cu ulei şi tapetează-l cu pesmet. Restul de unt, pune-l la topit cu puţin ulei şi căleşte ceapa tocată solzişori până ce devine sticloasă, apoi adaugă ciupercile spălate şi tăiate în felii şi usturoiul pisat. Când ciupercile s-au înmuiat, pune peste ele pesmetul, un praf de sare, unul de piper şi amestecă.

Răstoarnă totul în vasul uns cu unt. Rade brânza deasupra, bate ouăle cu smântână şi toarnă peste stratul de brânză, apoi presară pătrunjelul tocat mărunt. Dă la cuptorul încălzit 20 de minute.

Ciuperci gratinate

Ciuperci_gratinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.