Retete savuroase: Ciuperci gratinate (usor de preparat)
PrinteazaCiuperci gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper.
- 500 g ciuperci
- 150 g branza
- 100 g smantana
- 100 g pesmet
- 1 ceapa
- 3 oua
- 3 linguri cu unt
- 5 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Unge un vas cu ulei şi tapetează-l cu pesmet. Restul de unt, pune-l la topit cu puţin ulei şi căleşte ceapa tocată solzişori până ce devine sticloasă, apoi adaugă ciupercile spălate şi tăiate în felii şi usturoiul pisat. Când ciupercile s-au înmuiat, pune peste ele pesmetul, un praf de sare, unul de piper şi amestecă.
Răstoarnă totul în vasul uns cu unt. Rade brânza deasupra, bate ouăle cu smântână şi toarnă peste stratul de brânză, apoi presară pătrunjelul tocat mărunt. Dă la cuptorul încălzit 20 de minute.
Ciuperci gratinate
Pofta buna!