Retete savuroase: Ciuperci gratinate
PrinteazaCiuperci gratinate din: ciuperci champignon, cascaval, usturoi, ulei, unt, vin, sare, piper si patrunjel.
- 1 kg ciuperci champignon
- 200 g cascaval moale
- 5 linguri cu ulei
- 3 catei de usturoi
- 25 g unt
- 1 pahar cu vin
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Nu e nevoie să cureţi ciupercile, ci doar să le ştergi cu un şervet umed. Căleşte ciupercile întregi în unt amestecat cu 2-3 linguri cu ulei (ca untul să nu se ardă).
Adaugă usturoiul tocat şi ţine maximum două minute pe foc. Potriveşte de sare şi piper.
Transferă ciupercile într-un vas termorezistent. Adaugă două linguri cu ulei şi vinul. Rade caşcaval deasupra.
Ţine 20 de minute la cuptorul încins. Scoate după ce s-a topit caşcavalul. Decorează cu pătrunjel şi serveşte cu pâine neagră cu seminţe.
Ciuperci gratinate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu ciuperci
- ciuperci gratinate cu usturoi
O data am mancat ciuperci gatinate si au fost delicioase
Bune ciupercile astea gratinate
si mie imi plac ciupercile gratinate
vreau si eu 🙂