Retete savuroase: Conopida gratinata
PrinteazaO reteta savuroasa de conopida gratinata din: conopida, ceapa, pesmet, boia iute, soia granule, ulei, margarina si sare.
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 2 linguri cu pesmet
- 1 lingurita cu boia iute
- 2 linguri cu soia granule
- ulei
- 1 lingura cu margarina
- sare
Mod de preparare:
Desfa conopida in buchetele. Opareste-le cinci minute in apa clocotita cu sare, pune-le la scurs. Pune soia la inmuiat cu sare timp de 20 de minute.
Toaca marunt ceapa. Pune ulei la incins si caleste intai ceapa, apoi soia bine scursa.
Unge o tava de yena cu ulei. Amesteca pesmetul cu boiaua si un praf de sare si tavaleste buchetelele de conopida prin ele, apoi arajeaza-le in tava.
Pe fiecare bucata de conopida, pune putin margarina, iar la sfarsit, adauga ceapa si soia calite. Da tava la cuptor 20 de minute.
Serveste rpeparatul cald, cu garnitura de orez sau cu salata de muraturi.
Conopida gratinata
Pofta buna!