Retete savuroase: Conopida pane
PrinteazaO reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel.
- un kg conopida
- 4 oua
- 2-3 linguri faina
- 4 linguri pesmet
- sare grunjoasa
- piper alb si negru macinat
- 2 linguri mustar de Dijon
- ulei pentru prajit
- 50 g unt
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală conopida, se rupe în bucăţi mai mici şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să fiarbă, la foc mic. Separat, se bat ouăle spumă. Se adaugă muştarul, sarea, piperul şi untul topit.
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu pesmetul. După ce au fiert bucăţile de conopidă, se scot în sită, se scurg de apă şi se lasă să se răcorească. Se trec prin ouă, făiină, ouă şi se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe şervet absorbant şi se servesc cu diferite sosiuri. Se ornează cu pătrunjel verde.
Conopida pane
Pofta buna!