Retete savuroase de dulceata pentru toti
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de merisoare cu ananas
Dulceaţă de merisoare cu ananas din: ananas, merisoare, apa, zahar. Ingrediente: 600 g ananas cubulete mici 400 g merisoare 250 ml apa 500 g zahar Mod de preparare: Cureţi ananasul de coajă, îl tai cubuleţe, după care îl cântăreşti. Ai nevoie de 600 g. Merişoarele le cureţi de codiţe şi moţ. Faci un sirop…
Dulceaţă de mure cu lamaie
Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie
Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie. Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie Mod de preparare: Borcanele trebuie să fie foarte curate și sterilizate, capacele să închidă perfect etanș, iar conținutul să fie sterilizat corect la finalul preparării. Fructele se așază într-o cratiță…
Dulceata de rosii
Dulceaţă de fructe de pădure asortate
Sa-ti zic ca prefer gemul 🙂