Retete savuroase: Fasole verde cu smantana
PrinteazaFasole verde cu smantana din: fasole verde, ulei, smantana, faina, sare.
- 1 kg fasole verde
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 1/4 kg smântână
- sare
Mod de preparare:
Fasolea păstăi se curăţă, se spală bine, apoi se rupe în jumătăţi. Fasolea astfel pregătită se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Când este gata, se scoate din apă şi se pune la scurs (minimum 1/2 oră).
După aceea, fasolea se pune într-o cratiţă de 2-3 I cu puţin ulei (sau unt) şi se prăjeşte puţin, apoi se adaugă smântână în care s-a amestecat în prealabil făina. In funcţie de grosimea sosului rezultat, în cratiţă se mai poate adăuga puţină apă din cea în care a fiert fasolea.
Se dă în câteva clocote şi se poate servi imediat, caldă.
Pofta buna!