Retete savuroase: Raţă cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de rata cu portocale, otet balsamic, suc de lamaie, sare, piper.
- 100 g de unt
- 1 raţă de 3 kg
- 4 portocale
- 2 pahare de fresh de portocale
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 linguri de suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală raţa şi se fierbe timp de 2 ore, fără a se desprinde carnea de pe os. Se scurge de apă, se condimentează cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă cu ulei.
Se adaugă 500ml de supă şi se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Se întoarce raţa şi se adaugă felii de portocală alături.
Se stropeşte cu suc de portocale. Se dă din nou la cuptor pentru încă 30 de minute, acoperindu-se cu folie de aluminiu. Separat se prepară sosul.
Se încinge untul şi se stinge cu oţet balsamic. Se adaugă zahărul şi sucul de portocale. Se amestecă în continuu până când se îngroaşă. Se toarnă fierbinte peste friptură.
Raţă cu portocale
Pofta buna!