Retete siciliene: Arancini
PrinteazaArancini din: orez, oua, mozzarella, pesmet, supa, vin, unt, sofran, patrunjel, ulei, sare, piper.
- un kg orez
- 10 ouă
- 4 bile de mozzarella
- pesmet
- 2 litri supă
- 400 ml vin alb sec
- 100 g unt
- 2 cepe
- şofran
- o legătură pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte în unt. Când a devenit transparentă, se adaugă orezul, vinul si un litru de supă, apoi şofranul si se fierbe la foc mic până ce lichidul este absorbit. Se adaugă celălalt litru de supă si se mai lasă pe foc 15 minute.
Se lasă apoi să se răcească. Se adaugă sase ouă în orezul răcit, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper.
In palmă se pune o lingură de orez si se formează un gol în care se asază un cubulet tăiat de brânză. Se modelează, se trece chifteaua prin ouăle rămase bătute, pesmet si se lasă la frigider două ore.
Se prăjesc în baie de ulei si se scot pe şervete de hârtie.
Arancini
Pofta buna!
Sunt foarte buni si-mi plac mult