Retete siciliene: Arancini

Printeaza

Arancini din: orez, oua, mozzarella, pesmet, supa, vin, unt, sofran, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Arancini

  • un kg orez
  • 10 ouă
  • 4 bile de mozzarella
  • pesmet
  • 2 litri supă
  • 400 ml vin alb sec
  • 100 g unt
  • 2 cepe
  • şofran
  • o legătură pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se căleşte în unt. Când a devenit transparentă, se adaugă orezul, vinul si un litru de supă, apoi şofranul si se fierbe la foc mic până ce lichidul este absorbit. Se adaugă celălalt litru de supă si se mai lasă pe foc 15 minute.

Se lasă apoi să se răcească. Se adaugă sase ouă în orezul răcit, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper.

In palmă se pune o lingură de orez si se formează un gol în care se asază un cubulet tăiat de brânză. Se modelează, se trece chifteaua prin ouăle rămase bătute, pesmet si se lasă la frigider două ore.

Se prăjesc în baie de ulei si se scot pe şervete de hârtie.

 

Arancini

Arancini

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sunt foarte buni si-mi plac mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.