Retete simple: Chiftelute de dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute de dovlecei, branza feta, oua, usturoi, patrunjel verde, marar verde, paine, lapte, sare, piper alb, ulei.
- 4 dovlecei potriviţi
- 300 g brânză feta
- 2 ouă
- 3-4 căţei de usturoi
- pătrunjel verde
- mărar verde
- 2 felii de pâine
- 100 ml lapte
- sare
- piper alb
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mică şi apoi stoarce-i bine de zeamă. Fărâmiţează brânza, toacă verdeaţa şi pisează usturoiul, înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le cât mai bine.
Amestecă toate ingredientele. Dacă compoziţia nu este foarte legată, adaugă puţină pâine înmuiată sau pesmet. Ia cu linguriţa din compoziţie, tăvăleşte prin făină, iar apoi, cu podul palmelor, dă-le formă de chifteluţe.
Prăjeşte-le în ulei bine încins până se auresc pe fiecare parte. Scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
Serveşte-le cu sos de usturoi preparat din şase căţei pisaţi, frecaţi cu ulei, sare şi puţină zeamă de lămâie. Când ai obţinut o pastă, toarnă iaurt sau smântână până ajunge la consistenta dorita.
Chiftelute de dovlecei
Pofta buna!