Retete simple: Chiftelute marinate
PrinteazaChiftelute marinate din: carne tocata, usturoi, ceapa verde, ou, ulei, suc de rosii, ceapa verde, frunze de dafin, piper boabe, sare, patrunjel.
- 250 g carne tocata
- 1 catel de ustroi
- 2-3 fire ceapa verde
- 1 ou
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 250 g suc de rosii
- 1 legatura ceapa verde
- frunze de dafin
- piper boabe
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Pentru chifteluţe, speti şi toci 2-3 fire de ceapă verde pe care le căleşti într-o lingură de ulei, apoi amesteci cu carnea, oul şi cu usturoiul pisat. Formezi chifteluţele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins. Le laşi pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de ulei.
Pentru sos, căleşti ceapa, adaugi sucul de roşii,.frunzele de dafin, boabele de piper şi sarea. Dai în clocot de câteva ori şi adaugi chifteluţele. Mai laşi 20 de minute pe foc. Presari pătrunjelul şi opreşti focul.
Chiftelute marinate
Pofta buna!