Retete simple: Crap umplut
PrinteazaCrap umplut
- 1 crap mai mare
- 100 ml ulei
- 100g orez
- 2 cepe
- 200g stafide
- 100 ml vin alb
- 50g zahăr praf
- 1 linguriţă scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală peştele, se sărează, se pipereazăpeste tot şi se aşază într-o tavă. Intr-o oală se pune la fiert orezul în apă sărată. După ce a dat două, trei clocote, orezul se ia de pe foc şi se ţine oala acoperită 10 minute.
Apoi se strecoară. Peste el se pun ţie se umple crapul, se coase şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, în tava unsă cu ulei.
Din când în când, peştele se stropeşte cu zeama scursă în tavă. Dacă se scurge prea puţină zeamă, se poate adăuga un pahar cu apă sau, şi mai bine, un pahar cu vin alb.
Pofta buna!
O sa le fac copiilor un crap umplut. Le place mult pestele.