Retete simple de dulceturi fara conservanti
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de rubarba cu capsuni
Dulceata de rubarba cu capsuni din: capsuni, rubarba, zahar gelifiant, batoane de vanilie, suc de lamaie. Ingrediente: 800 g capsuni 500 g rubarba 400 g zahar gelifiant (3:1) 2 batoane de vanilie sucul de la 2 lamai Mod de preparare: Se curata capsunile si se taie cuburi. Se curata rubarba si se spala; se…Read more »
Reteta zilei: Dulceata de gutui
Dulceata de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi, cu un gust unic si o culoare deosebita care ne incanta pe toti. Desi necesita putina munca, dulceata de gutui nu trebuie sa lipseasca din camara noastra. 1,5 kg gutui 1 litru apa 1 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2 pliculete zahar…Read more »
Dulceata de pepene rosu
Dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1 lamaie 1 fiola de esenta de vanilie Mod de preparare: Speli pepenele si-l tai in opt. Cureti semintelde si coaja si portionezi apoi in bucati cat…
Dulceata de cirese
Dulceata de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg zahar 250 ml apa Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele…
Dulceata de caise cu levantica
O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi…Read more »
Dulceata de cocaze
O reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie. Ingrediente: 1 kg coacaze rosii sau negre 1 1/2 zahar 3 pahare apa 1/2 lamaie Mod de preparare: Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă. Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi…Read more »