Retete simple: Găluşte cu branză de vaci

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste cu: branza de vaci, oua, gris, faina, sare, zahar, dulceata de cirese.

Ingrediente:

  • 1/2 kg brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 2 linguri griş
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • zahăr
  • dulceaţă de cireşe

 

Mod de preparare:

Treci brânza prin sita deasă şi o pui într-un castron, apoi adaugi gălbenuşurile şi albuşurile, grişul, făina şi puţină sare. Amesteci şi baţi bine cu o lingură de lemn, apoi modelezi cu palmele date prin făină, găluştele rotunde.

Pui găluştele la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierte, scoţi găluştele pe farfuria de servit cu o paletă gău­rită şi le serveşti presărate cu zahăr pudră şi dulceaţă de cireşe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.