Retete simple: Mazare batuta
PrinteazaMazare batuta din: boabe de mazare, ulei, ceapa, sare, piper.
- 700 g boabe de mazare
- 200 ml ulei
- 1 ceapa medie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la foc mic. După ce a fiert, lăsaţi-o să se răcorească puţin, puneţi-o în blender şi procesaţi până devine ca o pastă.
Turnaţi apoi ulei, puţin câte puţin1, şi adăugaţi ceapa tocată foarte fin.
Pentru a-şi păstra culoarea stropiţi mazărea cu apă rece cu sare.
Pasta de mazăre o puteţi serviţi ca aperitiv, rece, în cupe sau în pahare mici transparente, în care puneţi câte un băţ mic de frigăruie în care înfigeţi o roşie cherry, ca decor.
Pofta buna!