Retete simple: Supa-crema de morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa-crema de morcovi cu: ceapa, cartofi, zahar, unt.
- 1 kg morcovi
- 2 cepe
- 6 cartofi
- 1 linguriţă cu zahăr
- 4 linguriţe cu unt
Mod de preparare:
Taie morcovii în felii subţiri şi, într-o cratiţă, înăbuşă-i cu o linguriţă cu unt topit împreună cu ceapa.
Când morcovii au început să se moaie, presară zahărul şi un praf de sare.
Pune cartofii tăiaţi cubuleţe şi acoperă totul cu apă sau supă de legume. Lasă să fiarbă la foc moderat.
Când toate legumele sunt fierte, tracele printr-o sită deasă sau pasează-le cu un blender.
Piureul astfel obţinut subţiază-l cu zeama în care au fiert legumele şi lasă să mai dea în câteva clocote. Adaugă restul de unt şi potriveşte gustul de sare.
Supa-crema de morcovi
Pofta buna!